Kansanedustajat tutustuvat savolaisiin yrityksiin

Elsi Katainen (edessä oik.) ja Nuorten Yrittäjien Voimalan edustaja Jenni Rutonen tutustuivat viime vuonna Kuopion vierailulla mm. Kasarmi-yhteisöön.

Savo-Karjalan kansanedustajat jalkautuvat pohjoissavolaisiin yrityksiin elo- ja syyskuun aikana. Vierailut toteutetaan nyt jo 17. kerran.

Vierailuilla Savo-Karjalan kansanedustajien isäntänä toimii kunkin paikkakunnan yrittäjäjärjestön paikallisyhdistys. Päivän ohjelmassa on tutustumiskäyntejä 4 – 6 erilaiseen yritykseen.

– Paikallisyhdistyksemme suunnittelevat päivän ohjelman siten, että alueemme kansanedustajat saavat mahdollisimman monipuolisen ja kattavan kuvan heidän kuntansa yrityksistä ja yrittäjien arjesta. Kansanedustajat lainsäätäjinä ovat merkittävässä roolissa yritysten toimintaedellytysten luojina, sanoo Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Tänä vuonna Savon vierailujen erityisteemana on maakuntauudistuksen yhteydessä muuttuvien yrityspalveluiden tulevaisuus.

– Maakuntauudistus muuttaa myös yrityksille tärkeitä neuvontapalveluita. On tärkeää, että päättäjät tietävät, miten ja millaisia palveluja yrittäjät ja yritykset kaipaavat. Palveluiden saatavuus ja kehittämisen turvaaminen on myös huomioitava uudistuksen yhteydessä, Nykänen lisää.

Vierailut järjestetään tänä vuonna kymmenessä eri paikassa Pohjois-Savossa.

Vierailut vuonna 2017 Pohjois-Savossa:

– 8.8. Nilsiä, kansanedustaja Seppo Kääriäinen

– 17.8. Sonkajärvi, kansanedustaja Markku Eestilä

– 18.8. Lapinlahti/Varpaisjärvi, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen

– 22.8. Keitele, kansanedustaja Krista Mikkonen

– 24.8. Kiuruvesi, kansanedustaja Kimmo Kivelä

-24.8. Juankoski, kansanedustaja Matti Semi

-28.8. Iisalmi, kansanedustaja Sari Essayah

– 29.8. Siilinjärvi, kansanedustaja Elsi Katainen

– 30.8. Leppävirta, kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen

– 4.9. Kuopio, kansanedustaja Markku Rossi