Maakunnallinen Nuori Yrittäjä 2017 -palkinto Allu Koskiselle

Savon Yrittäjät palkitsi 28.4.2017 Maakunnallisella Vuoden Nuori Yrittäjä 2017 -palkinnolla kuopiolaisen Real Albert Promotion Oy:n yrittäjän Ari ”Allu” Koskisen.

Suomen Yrittäjät julkisti tänään, että Koskinen on myös 5. finalistin joukossa, kun valtakunnallinen nuori yrittäjä valitaan 12.5.2017 Tampereella (Lisätietoja: www.yrittajat.fi).

Valintaa perusteltiin mm. sillä, että Koskinen on positiivinen ja idearikas yrittäjä, jolla on kyky viedä asioita eteenpäin. Hän toimii myös innostavana esimerkkinä toisille nuorille yrittäjille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille. Koskisen aktiivisuudesta kertoo myös se, että hän aloittaa nyt toista kauttaan Kuopion kaupunginvaltuuston jäsenenä.

Allu Koskinen perusti ensimmäisen yrityksensä vuonna 2005 olleessaan 18-vuotias. Toiminta käynnistyi pienimuotoisilla klubi-illoilla ja on siitä lähtenyt huimaan kasvuun. Tänä päivänä Real Albert Promotion Oy järjestää monipuolisia tapahtumia sekä tarjoaa elämyspalveluja ja vuokraa niihin liittyen kalustoa. Yrityksellä on lisäksi myös kahvila- ja jäätelökioskitoimintaa.

Elämyksiä laidasta laitaan

Allu Koskinen on järjestämillään tapahtumilla nostanut koko Kuopion aluetta näkyviin. Toistaiseksi suurin järjestetty tapahtuma, missä Koskinen on ollut mukana, on Kuopio RockCock; Se keräsi viime vuonna yli 18 000 kävijää. Muita suuria tapahtumia ovat olleet mm. I love Kuopio Festival, Tahko Juhannus sekä SupaFly Beach Party.

Yksi uran huippuhetkistä oli Koskisen mukaan Kimmo Timosen Stanley Cup -juhlien järjestäminen Kuopion torilla:

– Kolmessa viikossa nostettiin pystyyn tapahtuma, johon osallistui torintäydeltä kaikenikäisiä ihmisiä. Fiilis oli huikea, Koskinen kertoo.

Viime vuonna Real Albert Promotion laajensi toimintaansa Kuopion Saunalautan vuokraamiseen sekä Kuopion Kuplafutis -otteluiden järjestämiseen.

– Kun toimme Kuopion Saunalautan markkinoille, se oli ensimmäinen vuokrattava saunalautta Kuopion alueella. Silloin ei vielä ollut tietoa riittääkö kysyntä Savon alueella. Riski kuitenkin kannatti, Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan yrittäminen on vienyt hänet mukanaan, koska siinä saa toteuttaa itseään ja tehdä asiat oman pään mukaan.

– Aina ei kaikki ole mennyt, niin kuin on ajatellut, mutta haastavista ajoista on selvitty. Palkitsevinta yrittäjyydessä on se fiilis, kun saa palautetta onnistumisesta ja jengi on tykännyt tapahtumasta tai tarjoamastamme elämyksestä, Koskinen kiteyttää.

Savon Yrittäjien maakunnallinen Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinto jaettiin Nuorten Yrittäjien afterwork-tilaisuudessa pe 28.4.2017 Kahvila-ravintola SalaCavalassa Kuopiossa.

 

Real Albert Promotion Oy

– Liikevaihto vuoden 2016 lopussa 175 000 €

– Työllistää nuoria kesäisin n. 11 henkeä jäätelökioskeille, kahvilaan sekä elämyspalvelutoimintaan

– Fuusioitui syksyllä 2016 Kuopion Elämyspalvelut Oy:n kanssa (Päätoiminimi Kuopion Elämyspalvelut Oy, markkinoinnissa käytössä aputoiminimi Real Albert Promotion Oy)

www.realalbertpromotion.fi, www.kuopionsaunalautta.fi, www.kuopionkuplafutis.fi