Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto Elcoline Groupille Varkauteen

Elkcoline Groupin Jere Räisänen ja Jouko Juvonen saivat tämän vuoden maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon.

Savon Yrittäjät palkitsi varkautelaisen urakointi- ja kunnossapitoalalla toimivan Elcoline Groupin yrittäjät Jere Räisäsen ja Jouko Juvosen Maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla 19.11.2016. Palkitseminen tapahtui Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa, jota vietettiin tänä vuonna yli 700 hengen voimin Leppävirralla, Vesileppis Areenalla.

Savon Yrittäjistä Puheenjohtaja Yrjö Ronkainen (vas) ja toimitusjohtaja Arto Nykänen luovuttivat maakunnalisen yrittäjäpalkinnon Elkoline Groupin yrittäjille Joiuko Juvoselle ja Jere Räisäselle.

Savon Yrittäjistä puheenjohtaja Yrjö Ronkainen (vas) ja toimitusjohtaja Arto Nykänen luovuttivat maakunnalisen yrittäjäpalkinnon Elkoline Groupin yrittäjille Jouko Juvoselle ja Jere Räisäselle.

Savon Yrittäjät perusteli valintaa mm. sillä, että Elcoline Group on nopeasti kasvanut ja edelleen kasvava yritys, jolla on laaja valtakunnallinen toimijaverkosto sekä asiakkaita ympäri maailmaa. Yrityksen toiminta on suunnitelmallista ja siinä hyödynnetään monipuolisesti digitalisaation mahdollisuuksia. Nuoret yrittäjät ovat saaneet yrityksen nopeasti nousukiitoon ja toimivat muille kannustavana esimerkkinä tavoitteellisesta ja rohkeasta toiminnasta.

Elcoline Group on urakointi- ja kunnossapitoalan yritys, joka on perustettu vuonna 2002. Yritystä perustaessaan Räisänen oli vasta 19-vuotias ja Juvonen 21-vuotias. Kahden miehen yritys aloitti pienimuotoisilla sähköasennus- ja suunnittelutöillä. Neljässätoista vuodessa toiminta on laajentunut mekaanisiin asennuksiin, laiteasennuksiin, luokkahitsauksiin ja lvi-töihin kattaen myös suunnittelun ja asennusvalvonnan. Kokonaisvaltaisemman palvelutarjonnan myötä ostajiin kuuluvat tänä päivänä maailman isoimmat yritykset.

Työkohteina ovat mm. ydinvoimalat, öljynjalostamot, metsä-, meri-, metalli- ja kemianteollisuus sekä kaivokset, jotka työllistävät yrityksen 130 urakointi- ja kunnossapitoalan ammattilaista ympäri maailmaa.

Kilpailuvaltikseen Elcoline näkee mm. poikkeuksellisen laajan palvelutarjonnan, erinomaisen palvelukulttuurin sekä liiketoimintaa tukevat digitaaliset työkalut. Yrityksen tavoitteena on kasvattaa liikevaihto 20 miljoonaan euroon ja työntekijämäärä 200 henkilöön vuoteen 2020 mennessä.

Yrittäjäjuhlassa vaihdettiin vapaalle hyvässä seurassa

– Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa toisten yrittäjien kanssa juhlavasti vapaalle vaihtaminen ja palkittavien yrittäjien juhliminen on yrittäjyyshenkeä nostattava tapahtuma, jossa tunnelma on taattu, kuvailee juhlatunnelmia Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkainen.

Tänä vuonna juhlan yhteydessä järjestettiin tervetulotilaisuus yrittäjäjärjestön uusille jäsenille.

– Tämä ilta on erinomainen tilaisuus uusille jäsenille tutustua tarkemmin järjestön toimintaan ja sukeltaa mukaan yrittäjäverkostoon, mikä on yksi tärkeimmistä työkaluista etenkin alkavalle yrittäjälle, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen kertoo.

Yrittäjäjuhlassa lähialue oli vahvasti esillä juhlamenussa ja illan esiintyjäkaarti koostui leppävirtalaisista lahjakkuuksista, joita olivat Riverbay Rockers -tanssiorkesteri, Leppävirran tanssiseura, Matti Hämäläinen (laulu), Aimo Konttinen (säestys) ja Henri Ripatti (taustamusiikki). Illan seremoniamestarina toimi radiosta ja televisiostakin tuttu juontaja Timo Ripatti.

Harkimo 2

Juhlapuhujana yrittäjäjuhlassa oli Hjallis Harkimo, jolla on myös kytköksiä Leppävirtaan, sillä Harkimon äiti on kuuluisaa, Sorsakoskella toimivaa, Hackmanin sukua.

Juhlan järjestelyistä vastasi Savon Yrittäjät yhteistyössä Leppävirran Yrittäjien ja Leppävirran kunnan sekä Vesileppis Areenan kanssa. Illan mahdollistivat yhteistyökumppanit: Danske Bank, Elisa, Lähitapiola, Työpaikalla tapahtuu –hanke/Savon koulutuskuntayhtymä, Savon Sanomat ja Savon Voima.

Elcoline Group

Urakointi- ja kunnossapitoalan konserni

Perustettu vuonna 2002

Asiakkaina kansainväliset teollisuusyritykset mm. seuraavilla aloilla: meriteollisuus, petrokemianteollisuus, kemianteollisuus, metsäteollisuus, metalliteollisuus, kaivosteollisuus, energiantuotanto, ydinvoima, elintarviketeollisuus, rakennusteollisuus, liikenteenhallintajärjestelmät
–      Suomessa kahdeksan toimipistettä
–      työllistää yli 130 urakointi- ja kunnossapitoalan ammattilaista ympäri maailmaa
–      Liikevaihto 2016: 7 M€. Ennuste vuodelle 2017: 13M€
–      Operatiiviset tytäryhtiöt

Elcoline Plant Service Oy
Elcoline Construction Oy
Elcoline Oy

Elcolinelle on myönnetty mm. seuraavia yrityspalkintoja: Valtakunnallinen Nuori yrittäjä -palkinto 2007, Olkiluoto Safety Award 2011, Northern Savonia Business Award 2012, Kasvuväylä 2013.

Paikallisyhdistysten Vuoden Yrittäjät 2016

Iisalmen Yrittäjät: Hyvönen Yhtiöt Oy
Juankosken Yrittäjät: Kuljetus J. Torvinen Oy
Kaavin Yrittäjät: Henkilöliikenne Lauri Grenfors
Keiteleen Yrittäjät: TV-Radio Sirkeinen Ky
Kiuruveden Yrittäjät: YS-Viihde Oy
Kuopion Yrittäjät: Medikro Oy
Kuopion käsityö- ja tehdasseuruus: Kehysliike J. Sallinen
Lapinlahden Yrittäjät: Teollisuuslinkki Oy
Leppävirran Yrittäjät: PT Energia Poraus Oy
Maaningan Yrittäjät: Liikenne Tukiainen Oy
Nilsiän Yrittäjät: Sinikan uusi kukkakauppa ja hautauspalvelu
Pielaveden Yrittäjät: Kiinteistöhuolto Hirvasoja Oy
Rautalammin Yrittäjät: Perhekoti Fanni Oy
Rautavaaran Yrittäjät: Tmi Koneurakointi Sami Korhonen
Siilinjärven Yrittäjät: Cross Wrap Oy
Sonkajärven Yrittäjät: Palvelukeskus Pipari Kommandiittiyhtiö
Suonenjoen Yrittäjät: Viherhansa Oy
Suonenjoki käsi- ja pienteollisuusyhdistys: TT Rehab
Tervon Yrittäjät: Parturi-Kampaamo Bond Ky
Tuusniemen Yrittäjät: Haketuspalvelu M. Väisänen Oy
Varkauden Yrittäjät: MEK Field Engineering Oy
Varpaisjärven Yrittäjät: Energiapalvelu Väisänen Oy
Vesannon Yrittäjät: Sisä-Savon TiliHilimat Oy
Vieremän Yrittäjät: Jaanan Juhlapalvelut Ky

Elsi KatainenKäsityöläiset 2

Rossi

Heikki Elo (2)

Riina ja

Ruokailu 1

Hanuristi

Eestilä

Vesannon daamit + Manu

Unto ja Jukka

Helena

Sisarukset Tuusniemi

Duunivaruste Simo

Rautavaaran Yrittäjiä

Petra ja Riitta

Jenni Rutonen 2 (2)

Kissat

Kokki

 

Solisti1

DSC_0380

Liisa Ansu ja Lissu

Tervetuloa Sonkajärvelle