Tartu tilaisuuteen (katso video)

Savo-Karjalan Lihan resurssit ovat kunnossa. Tuottavuuden nostossa huomio kiinnittyy muun muassa toiminnan tehokkuuteen ja markkinointiin. Toimitusjohtaja Jouko Koistinen sanoo, että ulkopuolinen asiantuntija on auttanut katsomaan asioita uudella tavalla.

(Katso video) Savo-Karjalan Liha Oy haluaa nostaa leikkaamonsa tuottavuutta tuntuvasti. Apua löytyi Pohjois-Savon ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluiden kautta.

Savo-Karjalan Liha on vuonna 1999 perustettu yritys, joka on erikoistunut lihanhankintaan, lihakauppaan ja eläinvälitykseen. Henkilökuntaa on reilu 30. Tästä noin puolet työskentelee leikkaamossa, joka valmistui Pieneen Neulamäkeen pari vuotta sitten. Samalla uudistui myös konekanta.

Silmät auki

Viime vuosien nihkeä taloustilanne ja alan kova kilpailu ovat pakottaneet etsimään keinoja tehokkuuden lisäämiseen. Tässä yritys on hyödyntänyt ELY-keskuksen kehittämispalveluita ja ulkopuolisen konsultin asiantuntemusta.

Työskentely on painottunut yrityksen kasvun tukemiseen kehittämällä liiketoimintastrategiaa, johtamista, talouden seurantaa ja leikkaamon tuottavuutta. Käytännön toimia ovat olleet esimerkiksi tuotantoprosessin järkeistäminen ja markkinoinnin aktivoiminen.

Toimitusjohtaja Jouko Koistisen mukaan ulkopuolinen asiantuntija on auttanut tarkastelemaan toimintaa uudesta näkökulmasta ja avannut yrittäjän silmiä.

– Olemme esimerkiksi huomanneet, että kaikkea ei kannata tehdä. Olemme tehneet paljon erilaisia tuotteita ja pieniä sarjoja, mutta nyt uuden prosessin tiimoilta olemme karsineet tuotteita ja määritelleet tärkeät päätuotteet. Tavoitteena on parempi tuotto ja kannattavuus.

Vuosi myöhässä

Aloite konsultointipalvelun hyödyntämiseen tuli oululaiselta Tulevaisuuden Kasvupolut Oy:ltä. Koistisen mielestä yritykset tarvitsevat ulkopuolista herättelyä, sillä kehittämisasiat hautautuvat helposti arkisten kiireiden alle.

– Työ piti aloittaa jo vuosi sitten, mutta kiireiden takia pääsimme liikkeelle vasta tämän vuoden puolella. Koska yleinen taloustilanne on tiukka ja liha-alan katteet pienet, olemme tavallaan jo vuoden myöhässä. Uskomme kuitenkin siihen, että tämä on tulevaisuuden ala ja kotimaisia lihatuotteita syödään jatkossakin.

Koistinen kertoo, että kokemukset kehittämispalveluista ovat myönteiset ja myös ELY-keskuksen taloudellinen apu paikallaan.

– Olen taloudellinen mies ja lasken asiat tarkasti.  Vaikka konsultointi hiukan maksaa, niin ELYn apu kompensoi kustannuksia hyvin. Kannustan muita yrityksiä lähtemään tähän – mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

info:

Kysy reilusti lisää tai täytä hakemus suoraan netissä!

Pohjois-Savon ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut

Jari Vitikainen, yrityspalvelupäällikkö

puh. 029 502 6644

jari.vitikainen@ely-keskus.fi

www.yritystenkehittamispalvelut.fi

 

Kuvateksti: Savo-Karjalan Lihan resurssit ovat kunnossa. Tuottavuuden nostossa huomio kiinnittyy muun muassa toiminnan tehokkuuteen ja markkinointiin. Toimitusjohtaja Jouko Koistinen sanoo, että ulkopuolinen asiantuntija on auttanut katsomaan asioita uudella tavalla.

Kuvateksti (tuote): Savo-Karjalan Lihan oman Lihakaupan tarjonta on monipuolinen. Lihan lisäksi valikoimaan kuuluvat esimerkiksi makkarat.