Yhden otsikon alle (katso video)

Piirre auttaa yrityksiä muotoilemaan viestit ymmärrettävään ja mieleenpainuvaan muotoon kuvien avulla. - Meillä on tiivis porukka, jolla on yhteinen tavoite ja intohimo tehdä työtä, sanovat yrittäjät, muotoilijat (vas.) Jenni Kääriäinen, Merita Pesonen, Venla Malkki ja Mirva Jäntti.

Kuopiolainen visuaaliseen viestintään erikoistunut Piirre Collective on nähnyt monta muutosta viimeisen vuoden aikana. Vielä vuosi sitten yritys eli päivän kerrallaan, mutta nyt katsetta voi pitää jo kauempana. (katso video)

Piirre Collective aloitti toimintansa nelisen vuotta sitten 11 hengen osuuskuntana.

– Perustimme osuuskunnan opiskeluaikana, kun halusimme kokeilla yrittäjyyttä ja testata, mikä toimii. Olemme tehneet kuosisuunnittelua, omia tuotemallistoja ja paljon muuta, muotoilija Mirva Jäntti kertoo.

Reipas vuosi sitten yrityksessä syntyi ajatus yhtiömuodon vaihtamisesta osuuskunnasta osakeyhtiöksi. Toimintakin kaipasi selkeyttämistä ja palveluvalikoima tiivistämistä.

Kohti yhteistä tavoitetta lähdettiin ponnistelemaan konsultin johdolla. Taloudellista tukea tähän saatiin Pohjois-Savon ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluiden kautta.

Irti rönsyistä

Ensimmäiseksi konsultointipäivillä tartuttiin yrityksen strategiaan, yhteistoiminnan sujuvuuteen ja kasvun mahdollisuuksiin.

Yhdessä tutkittiin henkilökohtaisia vahvuuksia ja etsittiin asioita, jotka itse kutakin motivoivat. Konsultin suosituksesta myös palvelut tuotteistettiin.

– Kehittämispäivien aikana katkottiin paljon rönsyjä pois palveluista ja osaaminen kiteytyi yhden otsikon alle, visuaaliseen yritysviestintään. Nyt meillä on neljä palvelua, joilla voimme tukea yritysten viestintää.

Samalla tekijätiimi supistui neljään henkilöön. Muut lähtivät jatkamaan opintojaan tai muualle töihin.

Viimeisimmällä konsultointikierroksella valmistauduttiin yhtiömuodon vaihtoon. Tavoite toteutui syyskuun lopussa.

– On hyvä, että apua on saatavana, koska prosessi oli pitkä ja vaati paljon selvitystyötä.

Iso tavoite pieniin osiin

Piirteen muutokset ovat tapahtuneet vauhdilla, noin vuoden aikana. Vaikka suunta oli valmiina olemassa, ei muutos ilman konsulttien apua olisi tapahtunut tässä tahdissa.

Tärkeä oppi on ollut, että isotkin asiat voi saavuttaa, kun tavoitteen pilkkoo pienempiin osiin.

– Keskeneräisyyden hyväksyminen on ollut iso juttu. Tavoitteeseen päästään tekemällä pieniä asioita, teko ja päivä kerrallaan.

Tulevaisuudestakin on Piirteellä puhuttu, mutta nyt eletään tätä hetkeä.

– Meillä on takana isoja muutoksia. Nyt keskitymme asiakastyöhön ja hiomme ammattitaitoamme edelleen. Tietysti tavoittelemme tätä kautta kasvua, Jäntti summaa.

 

Apua liiketoiminnan kehittämiseen ja muutosten läpivientiin. Kysy lisää tai täytä hakemus suoraan netissä!

Pohjois-Savon ELY-keskus

Yritysten kehittämispalvelut

Jari Vitikainen, yrityspalvelupäällikkö

puh. 029 502 6644

jari.vitikainen@ely-keskus.fi

www.yritystenkehittamispalvelut.fi