3D Talo Finland Oy – rajana vain mielikuvitus

- Meillä on osaavaa porukkaa, kasvuvauhtimme on kova ja toimintamme on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta, myyntijohtaja Iiro Naamanka iloitsee.

3D Talo Finland Oy tuottaa korkeatasoisia ohjelmistoja ja palveluita virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden sekä 3D-skannauksen ottamiseksi hyötykäyttöön. Yritys toteuttaa myös erilaisten ympäristöjen laserkeilausta, fotogrammetriaa eli kohteiden kolmiulotteista mittausta kohteesta otetuilla valokuvilla ja 360-kuvausta.

3DTalo tekee 3D-ohjelmia hyötykäyttöön erityisesti kone- ja prosessiteollisuudelle ja esimerkiksi lisäelementtejä 3D-suunnitteluun ja visualisointeja simulaattoreihin.

– Tekniikoidemme avulla rakennamme kokonaan uusia maailmoja tai digitalisoimme mitä tahansa olemassa olevia hyvin luoviin käyttötarkoituksiin. Työmme on pitkälti ratkaisujen etsimistä asiakkaan ongelmiin, Iiro Naamanka esittelee.

Naamanka on 3D Talon yksi perustajista, yrityksen myyntijohtaja ja sen aiempi toimitusjohtaja.

Tiimillä laajaa osaamista

Vuonna 2016 perustettu 3D Talo on kasvanut nopeasti ja työllistää nyt 25 henkilöä. Yritys voitti Kasvu Open -järjestön Pohjois-Savon kasvupolku -yrityspalkinnon viime vuonna.

Yrityksellä on useita menestystekijöitä. Osaava ja ennakkoluuloton henkilöstö on yksi niistä.

– Meillä on todella laaja suunnittelutiimi, jossa on paljon erilaisia osaamisalueita. Meillä on myös ”tuoreutta” eli emme kangistu vanhoihin, kaavamaisiin ratkaisuihin, vaan haemme uusia näkökulmia.

3D Talon oma tuotemerkki on tehokas suunnitteluohjelma Design Space, joka alkaa olla valmis markkinoille. Design Space on virtuaalinen suunnitteluympäristö, joka voidaan luoda muun muassa minkä tahansa rakennussuunnitelman tai tehdasympäristön pohjalta. Ohjelman avulla virtuaalitodellisuudesta tulee saumaton osa suunnittelua ja tuotekehitystä.

Naamangan mukaan jokaisessa ohjelmistokehityksessä on aina omat ongelmansa, niin tässäkin, mutta nyt ohjelma on jo hyvässä vaiheessa.

 Kasvua haetaan ulkomailta

Naamanka korostaa, että erityisesti heidän alallaan on oltava ajan tasalla tai mieluumminkin hieman edellä. Se on toisaalta haastavaa, koska samalla, kun tehdään konkreettisia töitä, pitäisi myös seurata alan kehitystä ja oppia koko ajan uutta.

Kasvua 3D Talo hakee tehdas-, kone- ja rakennussuunnittelualoilta erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. Tavoitteena on tänä vuonna liikevaihdon kaksinkertaistaminen.

– Yllättävän paljon saimme tuotekyselyjä erään kansainvälisen nettijulkaisun tekemän jutun jälkeen. Esimerkiksi sitä kautta on hyvä lähteä kehittelemään ulkomaisia yhteyksiä.

Säisä vahvistaa joukkuetta

Aiemmin Vesileppis Areenan toimitusjohtaja työskennellyt Tatu Säisä aloitti maaliskuun 5. päivänä 3D Talon uutena toimitusjohtajana.

Säisä kertoo seuranneensa pitkään 3D Talon toimintaa sivusta ja toteaa, että yrityksen väellä on sellainen tekemisen meininki ja innokkuus, mikä on tarttunut häneenkin. Säisä arvioi, että yrityksellä on suuri kasvupotentiaali kansainvälisesti.

Iiro Naamanka pitää Säisää kokeneena joukkuepelaajana, joka sopii heidän porukkaansa erinomaisesti.

– Haluan itse keskittyä juuri myyntiin, koska olen myyntimies ja opiskellut liiketaloutta. Liiketoimintamme on lähtenyt vahvaan kasvuun ja Tatu tuo omalla asenteellaan uutta potkua taloomme. Olen innokkaasti odotellut sitä, että pääsen työskentelemään Tatun kanssa, Naamanka kertoo.

 

Teksti ja kuvat: Jarmo Seppälä