Grolls Oy ostaa kuopiolaisen Duunivarusteen

Kuva vasemmalta Simo Sutinen Duunivaruste Oy, Miska Kaita Grolls Oy ja Teemu Takku Duunivaruste Oy

Swedol Ab:n omistama Grolls Oy on allekirjoittanut keskiviikkona 29.8. sopimuksen kaikkien Duunivaruste Oy: n osakkeiden hankkimisesta.

Kuopiolainen Duunivaruste on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja sillä on vahva markkina- asema työvaatteissa ja henkilösuojaimissa Kuopion alueella. Duunivarusteen budjetoitu liikevaihto vuodelle 2018 on 3,2 miljoonaa euroa.

Duunivaruste integroidaan työvaatteisiin ja henkilösuojaimiin erikoistuneen Grolls-ketjun kanssa, joka kasvaa neljästä viiteen myymälään Suomessa. Entiset omistajat jatkavat työskentelyään yrityksessä. Yhtiö liitetään Grolls-konserniin syyskuusta 2018 lähtien. Kaikki Duunivarusteen 11 työntekijää siirtyvät yrityskaupan myötä vanhoina työntekijöinä.

”Olen tyytyväinen, että voimme vahvistaa myymäläverkostoamme Duunivarusteella. Kuopio on tärkeä alue laajenemissuunnitelmassamme ja yrityksen mukana saamme vahvan tiimin, joka on kehittänyt yritystä vakuuttavalla tavalla ”, sanoo Grolls Oy:n toimitusjohtaja Miska Kaita

”Osana Grollsia pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja Grollsin laaja tuotevalikoima sekä laaja myymälä verkosto edesauttaa kasvumahdollisuuksiamme. Odotan tulevaa innolla päästessäni kehittämään liiketoimintaa osana Grolls-ketjua ”, sanoo Duunivaruste Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Simo Sutinen.

Duunivarusteen oston kautta Grolls vahvistaa asemiaan Suomessa. Kauppalehden 100 nopeitten kasvaa yritystä 2018 listalla Duunivaruste oli koko suomessa sijalla 68.

”Yritysostot ovat tärkeä osa kasvuamme, ja Suomi on markkina, jossa meillä on suuria mahdollisuuksia. Olen iloinen voidessani toivottaa Duunivarusteen tervetulleeksi Swedol perheeseen ”, sanoo Swedolin Ab:n toimitusjohtaja Clein Johansson Ullenvik.

 

Faktat:

Grolls Oy

Grolls Oy on osa ruotsalaista Swedol Ab konsernia. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaan ja laajan valikoiman työvaatteita ja henkilösuojaimia saman katon alta hyvää palvelua unohtamatta. Swedol Ab:n liikevaihto oli vuonna 2017 oli noin 312m€  (3067 MSEK), josta Suomen Grolls myymälöiden osuus oli n.5,3m€ . Swedolilla on oma tuotanto ja tuotekehitys suojakypärille, työvaatteille, käsineille, jalkineille ja suojalaseille. Työntekijöitä konsernissa on reilut 900 ja myymälöitä 99 kappaletta.

Työvaatteisiin ja henkilösuojaimiin erikoistuneita Grolls-myymälöitä on yhteensä 49 Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Virossa.  Pääkonttori sijaitsee Tyresössä ja keskusvarastot sijaitsevat Örebrossa, Göteborgissa ja Skedsmokorsetissa.

Duunivaruste Oy

Duunivaruste Oy on kuopiolainen työvaatteiden – ja varusteiden erikoimyymälä. Yritys työllistää 11 henkilöä. Budjetoitu liikevaihto vuodelle 2018 on 3,2 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 liikevaihto oli 2,3 miljoonaa euroa. Duunivaruste palkittiin valtakunnallisella vuoden uusyrityspalkinnolla vuonne 2017. Vuonna 2018 Kauppalehti rankkasi Duunivarusteen Suomen 100 nopeitten kasvavaa yritystä listalla sijalle 68.