Kuka johtaa Savon Yrittäjiä vuosina 2019-2020?

Savon Yrittäjien puheenjohtajaehdokkaiden ensimmäinen vaalipaneelitilaisuus pidettiin Varkaudessa 30.10.2018. Vaalipaneelikiertue jatkui Iisalmessa 6.11. ja päättyy Kuopioon 8.11.2018. Kuva: Anna-Liisa Järvenpää.

Kuka johtaa Savon Yrittäjiä vuosina 2019-2020?

Savon Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu vuoden 2019 alusta. Ehdokkaina tulevaksi puheenjohtajaksi ovat tällä hetkellä Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius ja Iisalmen Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Ryhänen, jotka molemmat toimivat myös Savon Yrittäjien nykyisinä varapuheenjohtajina.

Puheenjohtaja valitaan Savon Yrittäjien syyskokouksessa 24.11.2018. Valinnan tekevät Savon Yrittäjien paikallisyhdistysten viralliset edustajat.

Tarja Arbélius

Yritys:
Sijaiskoti Satuniemi Oy ja Ihalan Tupa ja Polku Oy, lastensuojelu

Kokemus järjestötyöstä:

Perustettuani ensimmäisen yrityksen vuonna 2001 pääsin Kiuruveden Yrittäjien hallitukseen ja Savon Yrittäjien hallitukseen. Vuonna 2005-2008 toimin paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja uudemman kerran minut valittiin puheenjohtajaksi 2011, mikä jatkuu edelleen.

Vuonna 2014 minut valittiin Savon Yrittäjien varapuheenjohtajasi, jolloin vedin myös Sote-valiokuntaa. Strategian muuttuessa vuonna 2016 toimin Yhteiskuntavaliokunnan puheenjohtajana, mikä jatkuu edelleen.

Muu kokemus järjestötoiminnasta:

Partiotoimintaa jo nuoresta aikuisesta lähtien. Lisäksi olen ollut mukana aktiivisena ammattiyhdistystoiminnassa. Vaikka kirkkovaltuutettuna oleminen ja kaupunginvaltuutettuna toimiminen eivät ole järjestötoimintaa, ovat nämä olleet hyvin merkittäviä kokemuksia yhteiskuntavaikuttamisen saralla.

Kolme painopistettä Savon Yrittäjien puheenjohtajana toimiessa:

  1. Vastuullinen ja asiantunteva yhteiskuntatoimija, joka edistää maakunnallista ja koko Itä- Suomen kehittämistä olemalla yhteistyökykyinen yhteistyökumppani.
  2. Välittävä ja innovatiivinen paikallisyhdistysten tuki, jolloin myös jäsenyritykset ja nuoret yrittäjät kokevat järjestön tarpeellisuuden ja tuen.
  3. Viestinnän lisääminen osana puheenjohtajien tehtäviä.

Jukka Ryhänen

Yritys: Kopio-Raksa Oy

Kokemus yrittäjäjärjestön toiminnasta:
Iisalmen Yrittäjien hallituksessa olen toiminut vuodesta 2011 lähtien, josta viimeiset kolme vuotta puheenjohtajana. Olen myös toiminut Savon Yrittäjien hallituksessa ja työvaliokunnassa. Kuluvana vuonna olen myös toiminut Savon Yrittäjien varapuheenjohtajana sekä Järjestövaliokunnan puheenjohtajana. Olen kokenut järjestötoiminnan erittäin mielekkäänä ja antoisana.

Kokemus muusta järjestötoiminnasta:
Olen toiminut Suomen Omakotiliitossa niin paikallisyhdistyksessä, piiritasolla kuin liittohallituksessakin yhteensä 15 vuotta. Iisalmen Omakotiyhdistyksessä olin puheenjohtajana 12 vuotta. Nuorena olin aktiivinen nuorisoseuralainen ja opiskeluaikaan oppilaskunnassa. Toiset tykkäävät toimia yhdistyksissä, toiset eivät. Minä nähtävästi kuulun niihin, jotka siitä tykkäävät.

Kolme painopistettä Savon Yrittäjien puheenjohtajana toimiessa:

  1. Näkyvyys. Savon Yrittäjien tulee näkyä enemmän mediassa.
  2. Kohdistetaan voimavarat sinne missä on eniten tarvetta ja saavutettavissa on menestystä.
  3. Yhdessä tekeminen. Savon Yrittäjät on yhdistysten yhdistys. Meidän täytyy taata jäsenyhdistyksille parhaat edellytykset omissa tehtävissään.

Näillä kolmella pointilla saavutetaan entistä vahvempi, näkyvämpi ja haluttavampi yrittäjäjärjestö.