Liiketoiminnan askelmerkit kohdilleen

Ravistamon kehityshaluiset yrittäjät (vas.) Kaisa Kähkönen, Kati Laine, Katri Suhonen, Anni Lehtonen, Linda Viitasalo ja Marjaana Kemppainen. Kuva: Ravistamo Oy.

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut auttavat yrityksiä etenemään kasvupolulla. Kuopiolainen Ravistamo Oy on hyödyntänyt palveluita monipuolisesti kehittäessään liiketoimintaansa.

Ravistamo on kuuden ravitsemusterapeutin yhteinen yritys, joka on toiminut parin vuoden ajan. Yritys tarjoaa ravitsemuksen asiantuntijapalveluita lähinnä yritysasiakkaille ja kehittää tämän rinnalla uusia palveluita vanhusten vajaaravitsemuksen tunnistamisen ja ehkäisyn tueksi.

Ravistamo on hakenut ja saanut useampia konsultointipäiviä ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluiden kautta. Linda Viitasalon mielestä kehittämispalvelut on pienellekin yritykselle erinomainen mahdollisuus hyödyntää ulkopuolista osaamista liiketoiminnan kehittämisessä.

– Koska palvelu on edullista, mekin voimme pienenä yrityksenä saada kohdennetusti sellaista osaamista, jota oman tiimin sisältä ei löydy. Meillä ei ole aiempaa yrittäjätaustaa tai yrittäjäkoulutusta, joten tästä on ollut paljon hyötyä, Viitasalo sanoo.

Lopputuloksena uusi palvelu

Ensimmäisellä konsultointirupeamalla noin vuosi sitten pääpaino oli strategian hiomisessa, kasvusuunnitelman tekemisessä ja uuden palveluliiketoiminnan jäsentämisessä. Asioita käytiin läpi käytännönläheisesti ja yrityksen tarpeista lähtien.

– Tämä toi työhön ihan selkeästi henkistä nostetta. Oma näkemys vahvistui, kun asioita mietittiin yhdessä konsultin kanssa, Viitasalo toteaa.

Näkemyksen vahvistuttua Ravistamo haki ja sai maaseuturahastolta tukea vanhusten vajaaravitsemukseen liittyvän valmennuspalvelun kehittämiseen ja pilotointiin hoivayksiköissä. Viitasalon mukaan pilotin kautta hankitut kokemukset ovat hyvät ja näillä näkymin palvelusta tulee osa yrityksen liiketoimintaa.

Pilotin aikana syntyi myös ajatus kokonaan uuden digipalvelun kehittämisestä.

– Pilottiprojektissa huomattiin, että vajaaravitsemuksen tunnistamisessa on haasteita ja että tähän tarvitaan helppokäyttöinen työkalu. Sen kehittäminen on alkuvaiheessa, mutta olemme saaneet siitä paljon kannustavaa palautetta esimerkiksi yrityskilpailuissa. Mietimme parhaillaan, miten tätä tullaan viemään eteenpäin.

Markkinointia ja diginäkyvyyttä

Ravistamolla oli myös markkinoinnillisia ja myynnillisiä osaamistarpeita. Tänä syksynä konsultoinnissa päivitettiinkin markkinoinnin strategiaa ja prosesseja, jotka ovat kriittisiä liiketoiminnan menestyksen kannalta pitemmällä aikavälillä.

Viitasalo kertoo, että konsultointipäivien sisällöt räätälöitiin tarkasti yrityksen tarpeisiin. Konsultin kanssa laadittiin markkinoinnin vuosikello ja käytiin läpi konkreettisesti markkinoinnin ja myynnin toimintatapoja.

Lisäksi paraikaa on menossa ravitsemusterapiapalveluiden diginäkyvyyteen liittyvä konsultoinnin kokonaisuus, jossa pureudutaan muun muassa hakukoneoptimointiin ja tehokkaiden markkinointikanavien kartoittamiseen.

 

info:

Apua liiketoiminnan kehittämiseen ja muutosten läpivientiin. Kysy lisää tai täytä hakemus suoraan netissä!

Pohjois-Savon ELY-keskus

Yritysten kehittämispalvelut

Jari Vitikainen, yrityspalvelupäällikkö

puh. 029 502 6644

jari.vitikainen@ely-keskus.fi

www.yritystenkehittamispalvelut.fi