Maaseuturahaston video julki: Lumisoutaako Jussi Vatanen Suomen maailmankartalle?

Maaseuturahasto julkaisi humoristisen videon, jonka päätähtenä nähdään sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen. Videolla nostetaan esiin maaseuturahaston kokeilurahoitus ja vitsaillaan savolaisille stereotypioille. Katso video YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=pKMtvE40sMs

-Kyky ajatella uudesta näkökulmasta on innovaatioiden takana. Kansainvälisesti tunnetut asiat lähtevät usein pienestä liikkeelle, kuten Sonkajärven Eukonkannon MM-kisat, jotka saivat aikoinaan maaseuturahastosta avustusta. Kokeilurahoitusta on saatavilla esimerkiksi liikeideoihin testaamisen, uuden tuotteen markkinoille saattamiseen tai vaikkapa markkinaselvitysten tekemiseen, kertoo HighwaySavon tiedottaja Hannakaisa Markkanen.

-Savolaiset olemme omanlaisiamme ja osaamme nauraa itsellemme. Globaalina yhteiskulttuurin aikana pitäisi pyrkiä vaalimaan erilaisuutta, ja siitä näkökulmasta stereotypioiden paisuttelu on järjetöntä. Voisimme olla pikemminkin ylpeitä kyvystämme innovoida ja hullutella, ja herkemmin toteuttaa ideat, kun rahoitustakin siihen on saatavilla, parhaillaan maailmaa kiertävä videon käsikirjoittanut ja ohjannut Jussi Vatanen sanoo.

Tykkäämällä, jakamalla ja kommentoimalla videon alkuperäistä julkaisua HighwaySavon Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/HighwaySavo/ 13.2. mennessä voi voittaa itselleen ja kaverilleen Vieremä-tuotekassin ja ilmaiset ruokailut maakuntaviestiin, jossa järjestetään maailman ensimmäiset lumisoutulaitteen näytöskisat. Vatanen ottaa mittaa Pohjois-Savon maakuntajohtajasta Marko Korhosesta. Näytöskisa järjestetään maakuntaviestin yhteydessä 18.2. klo 12.30 Vieremällä.

Video on kuvattu maaseuturahoitusta saaneessa Haapaniemen matkailussa Iisalmessa. Avustajina videolla toimivat mm. Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén, Eukonkannon MM-sprintin voittaja 2017 Joni Juntunen sekä Sukevan sulttaani Mika Hujanen. Videon on kuvannut ja leikannut valokuvaaja Eemeli Kiukkonen.