Mielenrauhaa yrittäjälle

- Olen oppinut seuraamaan talouden mittareita ja ennustamaan asioita. Jos olisi enemmän yrittäjiä, joilla on intoa tehdä tätä, monta pahaa tilannetta voitaisiin välttää. Ja kun tähän on saatavana apua, sitä kannattaa käyttää. Yrittäjän ei pidä jäädä yksin, vaan hänen täytyy ottaa vastaan apua, käyttää asiantuntijoita ja tehdä yhteistyötä kumppaneiden kanssa, Studion Tempon yrittäjä Sirpa Raatikainen sanoo.

Studio Tempon yrittäjä Sirpa Raatikaiselle on ollut aina selvää, että hän tarvitsee yritystoiminnan kehittämiseen mukaan myös liike-elämän asiantuntijoita. Pohjois-Savon ELY-keskus auttaa toimivia yrityksiä, joilla on halu ja edellytykset kasvaa ja kehittyä.

Sirpa Raatikainen on pyörittänyt Studio Tempoa Kuopion torin laidalla syksystä 2017 lähtien. Tempo on naisille suunnattu hyvinvointi- ja liikuntakeskus, jolla on monipuoliset palvelut kuntosalista ryhmäliikuntaan ja personal trainer -palveluihin.

Jo ennen ostopäätöksen tekemistä Raatikainen arvioi liiketoiminnan mahdollisuuksia ja suunnitteli konseptia yhdessä kirjanpitäjän, uusyrityskeskuksen yritysneuvojan ja konsultin kanssa. Konsultin palvelut hän maksoi tuossa vaiheessa kokonaan omasta pussistaan.

– Halusin lähteä heti laittamaan yritykseen elämää. Ajattelin, että minulle on aina halvempaa selvittää asiantuntijoiden kanssa kunnolla etukäteen, onko idealla edellytyksiä toimia oikeasti. Tästä oli paljon apua; kokonaisuuteen liittyi paljon asioita, joita en olisi osannut ottaa huomioon.

Tärkeä tuki

Raatikainen teki asiantuntijoiden rohkaisemana kaupat yrityksestä ja ryhtyi kehittämään sitä oman visionsa suuntaan. Yritystoiminnan käynnistyttyä hän hakeutui konsultin vinkistä ELYn yritysten kehittämispalveluiden piiriin.

ELY maksaa 70 prosenttia konsultointipäivän kustannuksista. Raatikainen pitää tukea merkittävänä, vaikka hän olisi ilman sitäkin ottanut konsultin mukaan liiketoiminnan kehittämiseen.

– Tämä ELYn tuki on pelastus, vaikka olisin rahan varmasti kaivanut konsultin palveluun itsekin, koska tämä tarkoittaa minulle mielenrauhaa.

Yksi yritys voi käyttää korkeintaan 15 konsultointipäivää kolmen vuoden aikana. Studio Tempolla on menossa nyt kolmas kehittämisrupeama. Konsultin kanssa Raatikainen on pureutunut tähän asti liiketoiminnan kehittämiseen ja talouden suunnitteluun.

Yhteistyö on vahvistanut yrittäjän omia ajatuksia, avannut silmiä uudelle ja auttanut selviytymään monista alkuvaiheen yllätyksistä. Systemaattinen toiminnan suunnittelu ja tarkka talouden seuranta ovat rohkaisseet toteuttamaan omia ideoita.

– Lähdimme satsaamaan esimerkiksi ryhmäliikuntaan, vaikka edellisen yrityksen aikaan kävijämäärät olivat olleet alaspäin. Satsaus näyttää tuottavan tulosta, mutta muutos tapahtuu hitaasti. Seuraava iso askel on toimitilan laajentaminen keväällä.

Kehittäminen jatkuu

Studio Tempo on puolessatoista vuodessa ehtinyt tehdä paljon. Raatikaisen mukaan yritys on nyt juuri ja juuri pinnalla, mutta työtä on valtavasti edessä. Jatkuva kehittäminen on idearikkaalle yrittäjälle luonnollinen asia.

– Täytyy olla koko ajan tekemässä, kehittämässä ja yrittämässä – meni syteen tai saveen. Ideoita täytyy olla, mitä tehdään ja mitä asiakkaat haluavat. Myös henkilökunta on sitoutunut tähän ja ansaitsee suuren kiitoksen. Toivotaan, että jonakin päivänä meitä palkitaan.

Raatikainen aikoo tukeutua jatkossakin ulkopuolisten asiantuntijoiden apuun. Yksi tärkeä kehittämisen osa-alue on markkinointi, johon on mahdollista hakea ELYltä konsultointipäiviä. Yritysten kehittämispalveluiden alla yritykset voivat kehittää konsultin kanssa markkinointistrategiaa ja myös digimarkkinoinnin puolta.

 

info:

Apua liiketoiminnan kehittämiseen ja muutosten läpivientiin.

Kysy lisää tai täytä hakemus suoraan netissä!

Pohjois-Savon ELY-keskus

Yritysten kehittämispalvelut

Jari Vitikainen, yrityspalvelupäällikkö

puh. 029 502 6644

jari.vitikainen@ely-keskus.fi

www.yritystenkehittamispalvelut.fi