RekryKoulutus yhdistää hyvät tekijät ja hyvät yritykset

Kevyt kanava on valtakunnallisesti toimiva kasvuhaluinen radiotalo, johon kuuluvat muun muassa Aito Iskelmä Harju & Pöntinen. Toimitusjohtaja Hannu Harju on tyytyväinen RekryKoulutukseen. Sen aikana työnantaja ja työntekijät saavat käsityksen toisistaan ja sopimuksen tekeminen on turvallista. - Suosittelen lämpimästi kiireisiä yrittäjiä tarttumaan vastaavaan koulutukseen.

Onnistunut rekrytointi vaatii paljon pohjatyötä. Kiireisen yrittäjän voi olla haastava löytää tähän riittävästi aikaa. Helpotusta voi löytyä RekryKoulutuksesta.

Kevyt Kanava koulutti kaupallisen osaajan Savon alueelle Kaupallisen Tuottajan RekryKoulutuksen kautta pari vuotta sitten. Toimitusjohtaja Hannu Harjun mukaan koulutuksen lähteminen oli itsestään selvää, sillä konsernilla oli rekrytoivista koulutuksista hyviä kokemuksia entuudestaan.

– Tarvitsimme silloin nopeasti lisää ihmisiä mainostiimiimme Savossa. Kun samoihin aikoihin oli alkamassa rekrykoulutus Kuopiossa, päätös oli selvä.

Kiireisenä yrittäjänä Harju arvostaa rekrytointiprosessin helppoutta. Kouluttaja seuloi hakemusten perusteella joukon sopivia ehdokkaita, joista osa valittiin haastatteluun.

– Kaikki oli meille todella helppoa verrattuna siihen, että olisimme itse ryhtyneet etsimään henkilöä alusta alkaen. Jokainen pk-yrittäjä arvaa, että aikapulan keskellä olisimme luultavasti siirtäneet, siirtäneet ja siirtäneet asiaa.

Huipputyyppi löytyi

Kaupallisen Tuottajan RekryKoulutus toteutuu Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja TE-toimiston, alueen yritysten sekä Brande Oy:n yhteistyönä. Viiden kuukauden mittaiseen koulutukseen kuuluu sekä tietopuolista opetusta että työssäoppimista työpaikalla.

Koulutus sopii kaikissa uravaiheissa oleville työntekijöille, jotka haluavat kehittyä kaupallisen alan osaajiksi. Kevyt kanavalle löytyi henkilö, joka pystyi tarttumaan työhön käytännössä heti. Työn lomaan limittyneet koulutuspäivät tukivat työntekoa ja työssäoppimista.

– Prosessin aikana koulutettavalla oli mahdollisuus näyttää osaamisensa ja osoittaa olevansa meille oikea henkilö. Hän sai puolestaan kuvan työstä ja työyhteisöstä, johon oli lupautumassa. Koulutuksen päätyttyä olimme kumpikin valmiit tekemään työsopimuksen, Hannu Harju kertoo.

Kouluttaja tekee pohjatyön

Kaupallisen Tuottajan RekryKoulutuksessa kouluttajana toimiva Brande tutustuu hyvin tarkkaan mukaan lähteviin yrityksiin ja niiden osaamistarpeisiin.

– Keskustelussa käydään tarkasti läpi, millaiseen tehtävään henkilöä haetaan. Usein huomataan, että osaamisen tarpeet ovat tehtävää laajemmat ja silloin hakijan aiempi osaaminen korostuu, sanoo koulutusvastaava Saana Corino.

Brande huolehtii yritysten puolesta käytännössä koko rekrytointiprosessista aina hakuilmoitusten laadinnasta hakijoiden esikarsintaan ja haastattelupuitteisiin asti. Kouluttajan edustaja on myös mukana haastattelutilanteessa.

– Teemme paljon työtä, jotta kiireisen yrittäjän arki helpottuu ja rekrytoinnit onnistuvat. Kokemus on osoittanut, että mitä paremmin pohjatyö tehdään, sitä onnistuneempia ovat rekrytoinnit.

Kuopiossa on paraikaa käynnissä jo neljäs Kaupallisen Tuottajan RekryKoulutus. Tarve alan osaajista tuntuu edelleen olevan kova.

– Täällä ELYn, TE-toimiston ja yritysten välinen yhteistyö on positiivista ja dynaamista. Olemme mielellämme auttamassa yrityksiä rekrytoinneissa ja toteuttamassa uusiakin koulutuksia täällä jatkossa, Corino toteaa.

Ota yhteyttä ja tule juttelemaan
RekryKoulutuksen mahdollisuuksista.
Pohjois-Savon ELY-keskus
Timo Soininen, puh. 029 501 6595
Kirsti Paajanen, puh. 029 502 6084
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi