”Rekrytointiprosessi oli tosi hyvä”

 Vararengasravintoloilla rekrytointi kuuluu arkipäivään. Varatoimitusjohtaja Juho Rissasen mielestä kouluttajan antama apu työntekijän valinnassa oli kokeneelle rekrytoijallekin arvokasta.

RekryKoulutus on turvallinen tapa rekrytoida. Työnantajat pääsevät valitsemaan koulutettavat, jotka työllistyvät koulutuksen päätyttyä mukana oleviin yrityksiin.

Vararengasravintolat osallistui kaupallisen tuottajan RekryKoulutukseen viime talvena. Haussa oli yritysmyyjä, puhtaasti kaupallinen henkilö tekemään uusasiakashankintaa. Tieto Rekrykoulutuksesta tuli sattumalta oikeaan aikaan.

– Olimme organisoimassa toimintaa ja huomasimme, että tarvitaan yksi ihminen, jonka fokus on kokonaan yritysmyynnissä. Koulutukseen olikin helppo lähteä mukaan, toteaa varatoimitusjohtaja Juho Rissanen.

Apua oikean tyypin valintaan

Vararengasravintoloilla kokemukset RekryKoulutuksesta ovat myönteiset. Koulutuksen kautta löytyi hyvä työntekijä, joka sai rakentaa työtehtävänsä aika pitkälle itse.

– Sovimme koulutettavan kanssa, että tee itsellesi työpaikka. Hän onnistui siinä ja jäi meille koulutuksen jälkeen töihin. Aikaisemmin meillä ei ollut tällaista pestiä, joten koulutuksen aikana oli tiivistä sparrailua, mitä haetaan ja miten asioita kannattaisi toteuttaa.

Rissanen suosittelee RekryKoulutusta varsinkin pienemmille toimijoille: se on turvallinen rekrytoinnin tapa, jossa tulevaan työntekijään ehtii tutustua hyvin ja jossa saa apua työntekijän valintaan.

Rekrytointiprosessi olikin Rissasen mielestä todella hyvä. Hakijoiden joukosta seulottiin muutamia kandidaatteja videoitten perusteella haastatteluun. Tukena tässä oli kouluttajan edustaja Saana Corino.

– Saana oli kiinnostunut ja hänellä oli halua auttaa. Hän ymmärsi nopeasti sen, mitä oltiin hakemassa ja osasi kysyä asioita, jotka tukivat meidän tavoitteita. Tässä rekrytointiprosessissa opittua voisimme ottaa käytäntöön esimerkiksi silloin, kun haemme henkilöitä esimiestehtäviin, Rissanen summaa.

Uusi koulutus helmikuussa

Koulutusvastaava Saana Corino Brande Oy:stä tietää, että rekrytointi on yritykselle ja myös sen työntekijöille aina iso päätös. RekryKoulutus antaa työnantajalle ja työyhteisölle mahdollisuuden tutustua työntekijäkandidaattiin sekä huomata hänen lahjansa ja potentiaalinsa.

– Silloin tällöin tekijän potentiaali ei näy paperilla, mutta annettu mahdollisuus tuottaa todella vaikuttavia onnistumistarinoita. On myös tärkeää, että henkilö sopii yrityskulttuuriin.

Branden (ent. Creamentors) ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen yhteistyönä toteutettava Kaupallisen tuottajan RekrykKoulutus palaa Kuopioon helmikuussa 2019 neljättä kertaa ja on herättänyt yrityksissä paljon kiinnostusta.

– Sekä yritykset että uutta uraa etsivät osaajat ehtivät kuitenkin vielä mukaan. Vastaamme mielellämme kysymyksiin, Saana Corino sanoo.

 

info:

Mistä ja miten löydän osaavan työntekijän? Uskallanko rekrytoida? Ota yhteyttä ja tule juttelemaan RekryKoulutuksen mahdollisuuksista.

Pohjois-Savon ELY-keskus

Timo Soininen, puh. 029 501 6595

Kirsti Paajanen, puh. 029 502 6084

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

www.yrityskasvuun.fi