Savon Yrittäjät järjestäytyi: Monipuolisia asiantuntijoita ja muutosten toteuttajia

Savon Yrittäjien syyskokous pidettiin 30.11.2017 IsoValkeisella Kuopiossa.

Kokous valitsi yksimielisesti Yrjö Ronkaisen (Varpaisjärven Yrittäjät) jatkamaan tehtävässään puheenjohtajana. Vuosi 2018 on Ronkaisen neljäs puheenjohtajakausi Savon Yrittäjissä. Varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Tarja Arbelius (Kiuruveden Yrittäjät), joka sai rinnalleen kaksi uutta varapuheenjohtajaa: Jukka Ryhänen (Iisalmen Yrittäjät) ja Jyrki Sarkkinen (Kuopion Yrittäjät).

Sekä puheenjohtajistoon että hallitukseen haluttiin asiantuntijuutta monelta eri osa-alueelta. Mukaan haluttiin myös uutta nuorempaa yrittäjäpolvea, jolla on sekä näkemystä että rohkeutta muutosten tekemiseen. Varapuheenjohtajistossa kiinnitettiin erityisesti huomiota myös siihen, että mukaan saadaan maakuntauudistuksessa tarvittavaa sote-osaamista sekä järjestön hallinnollisessa kehittämisessä tarvittavaa lakiosaamista.

Savon Yrittäjien hallintomalli uudistuu vuoden 2018 alussa siten, että hallituksen kokoonpano pieneni aiemmasta 32 jäsenestä yhdeksään. Uudistuksella pyritään tehostamaan järjestön päätöksentekoa. Tänä vuonna hallitukseen sai ensimmäistä kertaa ehdottaa jäseniä kuka tahansa jäsenyrittäjä. Aikaisempina vuosina ehdotuksia ovat tehneet pelkästään Savon Yrittäjien paikallisyhdistysten hallitukset.

Savon Yrittäjien uusi hallitus.

Hallituksen 2018 kokoonpano:

Henri Jauhiainen, Sonkajärven Yrittäjät

Hannele Taattola, Juankosken Yrittäjät

Heli Malinen, Leppävirran Yrittäjät

Matti Leppälä, Suonenjoen Yrittäjät

Merja Korkalainen, Kuopion Käsityö- ja tehdasseuruus

Petteri Virranta, Siilinjärven Yrittäjät

Varajäsenet:

Marjo Valtanen, Siilinjärven Yrittäjät

Hans-Erik Wallen, Tervon Yrittäjät

Johanna Miettinen, Sonkajärven Yrittäjät

Juhani Hirvonen, Lapinlahden Yrittäjät